Kulturmoraj

20. ARC Közérzeti kiállítás

Az idén 20. alkalommal megrendezett ARC Közérzeti kiállítás most sem okozott csalódást. A péntek óta látogatható tárlat idén a Bikás park zöld területén kapott otthont, és november 1-ig ingyenesen várja az érdeklődőket.

Az idei hívószó a ’Hova tovább’ jelige volt, mely kérdés biztosan sokunkban megfogalmazódott az elmúlt pár hónapban. A felhívás részletei itt olvashatóak. A felkínált témán kívül még más ötletekkel is pályázhattak, és kiállításra is kerültek, ha az ARC koncepciójába illettek. Összesen 766 pályamunka érkezett, amik közül 20 zsűritag válogatta a kiállításon látható alkotásokat. A zsűri által kiválasztott győztesek listája itt látható.

A közönségszavazás pedig péntek óta zajlik. Egészen a kiállítás végig szavazhatunk kedvenc plakátunkra a képek alatti QR kód segítségével vagy itt az ARC weboldalán.

Sokat nem szeretnénk leleplezni a kiállításról, helyette mindenkinek javaslom a látogatást, hogy közelebb kerüljünk a valósághoz és vele együtt a szubjektív és egyéni válaszokhoz, hogy a jelenlegi állapotok miért nem vezetnek jóra. Hogy miért fontos a klímaváltozással foglalkozni, és, hogy a társadalom és gazdasági karikatúrák bár viccesek, valójában a közvetlen környezetünkben történnek, és egészen kiábrándítóak. A legtöbb kép hangulata groteszk, és inkább szomorú, mint vidám, mégis bízom benne, hogy az általuk előidézhető felismerés lehetőséget ad sokaknak arra, hogy a szemellenzőik lehulljanak.

Pár darab a személyes kedvenceinkből:

arc
Keleti Kánya: 5G(alamb)
arc
Szabó Izabella: majdleszvalahogy
arc
 Kalló Dorottya: Mindenkit gyűlölünk
arc
Szép Tamás: Majd ha ő is
arc
 Somlai Anna: Gen Z

Támogasd az ARC-ot, hogy ne az idei legyen az utolsó kiállítás!

(Visited 479 times, 1 visits today)

No Comments

    Leave a Reply

    Facebook
    Instagram