Kulturmoraj

Budapest nyáron…

nyár

…sokkal szabadabb. Énekelte meg anno az Animal Cannibals. Akkor azonban éppen nem volt egy világvírus, ami kicsit felborította az egész nyarat. Vajon most hogy szólna a dal?

Egészen furcsa ez az év, ez az évszak. Budapest most szabadnak abszolút nem mondható, hiszen itt ragadt jóformán mindenki, és még levegőt is alig merünk venni. Mégis hiába zsúfolt a főváros, programokhoz alig tudunk nyúlni, hiszen a legtöbb múzeum, néhány koncert helység, sok szabadulószoba és közösségi tér továbbra is zárva tartja kapuit, és külföldre se nagyon lehet most menni. Mi viszont éhezünk már az új ingerekre, az inspirációra. Szóval úgy döntöttünk, számunkra nincs lehetetlen, és körbenéztünk, mit csinálhatunk ebben a bizonytalan, káoszos időszakban Budapesten, és környékén.

Sport

A jóga egyre nagyobb figyelmet kap fővárosunkban, aminek a növekvő érdeklődés ad okot. Az OMSZK Wakeboard Centrum szervezésében különleges órán vehetünk részt július 11-én délután, ugyanis Sup deszkán fogja tartani Nagy Boglárka, ez picit nehezíti a pózokat, de érdemes kipróbálni. Főleg a nagy melegben a lehető legjobb választás egy tó vizén edzeni.

Éppen ezért ha végeztél a nyújtással, és felfrissültél Bogi óráján, akkor vár a helyszín további vizes programokkal, mint például a wakeboard! Figyeljétek oldalukat, mert még gyerektáborokat is indítanak, szóval itt aztán tényleg mindenki talál kedvére való lehetőséget!

nyár

Szintén jógás programot hirdet a Yoga Brunch. Szervezésében július 21-én a Király utcában, a Twentysix nevű helyen tart 19:30-tól órát Orsi, jógaoktató. Társaságában lesz Anna is a Joy Fitnesstől, aki elhozza leghatékonyabb illóolajait a stresszoldáshoz.

Kaja, pia, jó hangulat

Megnyitja kapuit a Vegan Weekend Market! Július 11-12 között újra találkozhatunk kedvenc termékeinkkel az Allee melletti sétányon. A sok-sok növényi alapú gasztro különlegesség mellett a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a zero waste-re is, ezért a környezetbarát háztartás alapkellékeivel is találkozhatunk a vásáron.

Elindul a 2020-as Foodtruck Show szezon is július 17-én, mégpedig különleges helyszínen, Szentendrén, a Duna partján. Az egyébként is ott állomásozó Kacsakő mellé gurulnak be további kocsik, mint például a Legenda, és a Happy churros, így bőven lesz miből választani mindenkinek! A hangulatot pedig helyi utcazenészek fokozzák majd.

Koncert, vásár, piknik

Július 11-én indul a House Piknik Pilisborosjenőn. A táj egyébként is festői a budai hegyekkel körbevéve, a virágzó levendula mező mellett, de most van még egy okunk, hogy ide látogassunk! Az egész napos piknik program nem csak szuper gasztroélmény, de a house zene szerelmeseinek is kedvez, hiszen az After dark Dj-i szolgáltatják majd a zenei aláfestést. Magatokkal hozhatjátok ráadásul a gyerekeket és a négy lábú családtagokat is, mert a szervezők mindenkire gondoltak! Cserébe ti pedig gondoljatok a környezetre, és bulizzatok tudatosan!

Street Market is lesz megint, az időpontja július 18. szombat, helyszíne pedig az A38 Hajó. Találkozhattok itt majd a magyar vintage szcéna nagyjaival, de privát asztalok is lesznek, így igencsak széles választékkal számolhattok secondhand cuccokból! Ami ezen kívül lesz még: kerekasztal beszélgetések, zene és tombola, és élőben tetovál Manna_fta!

A Dürer kert sem hagy minket program nélkül, július 24-én ad koncertet a Dalból is jól ismert Turbó zenekar. Dávidék este 8kor csapnak a húrok közé, és ami még jó hír ebben, hogy a srácok rockos koncertjén ingyen vehetünk részt! Mindenképpen ugorjatok be egy sörre!

(Visited 127 times, 1 visits today)

No Comments

    Leave a Reply

    Facebook
    Instagram