Kulturmoraj

Egy sorozat minden napra! – ajánló

ezt-nezd-ma-sorozatajanlo

Nektek is vannak rosszabb napjaitok akár a karanténtól függetlenül is? Mikor tényleg semmihez nincsen kedvetek, elhagy minden erőtök, és legszívesebben csak feküdnétek az ágyban sírva. Vagy csak kiszakadnátok a valóságból, mert az most éppen nem a legjobb színtér. Azt hiszem sokan átérezzük ezt, ha nem is minden nap, de azért néha megesik, hogy jön a mélypont. Ilyenkor a legjobb elmerülni egy sorozatban, ami egy másik világba kalauzol. Van is néhány ötletem, miket nézzetek! Sokat nekem is a barátaim ajánlottak, remélem ti is örömötöket lelitek majd bennük!

Inspiráló

Ha egy kis motivációra vágyom, nálam a befutó The Bold type és a Spinning out. Az előbbi egy újság szerkesztőségéről szól, pontosabban három ambiciózus lányról, akik ott dolgoznak, a Scarlet magazinnál. Jane újságíró, Kate a social media manager, Sutton pedig asszisztensként dolgozik a lap stylistja mellett. A sztori az ő fejlődésüket mutatja be, mind személyiségükben, mind pedig karrierükben. Mindeközben olyan témák kerülnek elő, mint a fotós által kihasznált modellek, egy megcsalás feldolgozása, megbocsájtás, és a modernkori feminizmus. Ez a sorozat talán inkább a csajos kategóriába tartozik, így a lány szekciónak ajánlom első sorban, de nekik nagyon!

A Spinning out sorolható dráma kategóriába, legalábbis nem az a sorozat, amin hasatokat fogva röhögni fogtok minden percben. Mitől inspirál engem? Attól, hogy arról szól, hogyan jut el a főszereplő Kat Baker (a Skinsből jól ismert Kaya Scodelario), műkorcsolyázó egy súlyos baleset után oda, hogy újra jégre álljon, és akár versenyezzen is. Ráadásul mindeközben egy mentális betegséggel küzd, ahogyan édesanyja is.

Számomra két okból lenyűgöző a sztori. Egyrészt, mert gyerekkorom óta a műkorcsolya az a sport, amit tátott szájjal bámulok annyira gyönyörűnek találom, és a sorozatból nyertem annyi motivációt, hogy végre újra elkezdjek korizni. Sajnos nem sokkal később szüneteltetnem is kellett a karantén miatt, de addig legalább fejlődtem picit, és baromi jól éreztem magam a jégen. Másrészt pedig erőt ad az, ahogyan Kat leküzdi a démonjait, és nem adja fel álmait.

Fotó: imdb.com

Dráma, dráma, dráma

Nos, ha hiányzik a Gossip girl, vagy csak szeretnétek egy olyan történetet nézni, amiben minden második percben leesik az állatok, és azt kérdezitek félhangosan a képernyő előtt, hogy „Miiiivaaaaannn??????”, akkor nézzétek a Dynasty-t! Ez egy milliárdos család életéről szól, akik a generációk óta fenntartott cégükből élnek. Nyilván ezt sokan nem nézik jó szemmel, de a drámáért nem kell messzire menni, az akad bőven családon belül is.

Ebbe a sorozatba aztán tényleg mindent belepakoltak, és őszintén kicsit most szüneteltetem is, mert annyi dolog történik benne, hogy alig lehet felfogni! Viszont megszerettem néhány karaktert, akikkel nagyon kíváncsi vagyok, mi fog történni! Ráadásul a Narancsvidék nagy tekintélyű nagypapája is szerepet kapott benne. A híres színész, Alan Dale ezúttal komornyikot játszik, aki természetesen mindenkiről mindent kiderít, míg nem egy szép napon az ő féltve őrzött titkára is fény derül és végképp borul a bili!

Fantasy

Ez a kategória picit talán megosztó, de én szeretem, és most a legjobb elmerülni egy ilyen, szinte mesevilágban, ahol bármi megtörténhet. A Locke and Key esetében például egy elvarázsolt házban olyan kulcsot talál a frissen beköltözött csonka család legkisebb tagja, aminek segítségével újraélheti saját emlékeit. Vagy másokét. Zavaros ez így kicsit, igaz?

Fotó: imdb.com

A lényeg, hogy miután meghal az apuka, a család elköltözik egy furcsa házba, ahol különböző kulcsokra lelnek. Mindegyiknek van valami elképesztő tulajdonsága, ezeket gyűjtik a főszereplők, és persze a gonosz csaj is, aki a telken lévő kútból kerül elő (nyugi nem olyan formában, mint Samara a Körben, haha). Miért kellenek mindenkinek a kulcsok? Nézzétek meg! Tényleg izgalmas sztori!

Gyilkosos, nyomozós

Elérkeztünk az egyik legeslegkedvencebb sorozatomhoz, ez pedig a Killing Eve. A sztori nagyon röviden egy bérgyilkos csaj és az őt üldöző nyomozónő esetéről szól. Mitől különb ez bármelyik másik nyomozós sorozatnál? Villanelle egy párizsi lakásban éldegél, aki pénzét gyilkolással keresi. Minden megbízatásáról képeslapot kap, innen tudja hova kell utaznia éppen. Oda van a dizájner cuccokért, amikre könnyen szert is tud tenni, hiszen igen jól fizető szakmát választott. Persze kérdéses, hogy hosszútávon valóban kifizetődő-e a dolog!

Annak ellenére, hogy kezéhez vér tapad, az ember nagyjából a sorozat második percében beleszeret. Valószínűleg a cinikus beszólásai, a felvett műmosolya, és a kedvesen pszichopata személyisége miatt. Aztán megjelenik mindenki kedvenc Grey’s klinikás dokija, Sandra Oh, aki itt a nyomozónőt játsza, Eve-et. És elindul egy megszállott hajsza, amiben már egy idő után a szereplők se tudják, vajon melyikük függ jobban a másiktól, és ki játsza ki valójában a másikat… Izgalmas sztori, szuper színészek, csak ajánlani tudom mindenkinek!

Fotó: imd.com

Elolvadós, nevetős, családias

Valahogy így tudnám jellemezni azt a tündéri magyar sorozatot, amit nemrég ajánlottak barátnőim. Ez a Mintaapák nevű hazai produkció, amiben például a sokak által ismert Fenyő Iván és Szabó Kimmel Tamás is játszik.

Ha egy kedves kis lazulós sorozatra vágytok, akkor mindenképpen ezt ajánlom, már csak azért is, mert elképesztően aranyos gyerekek játszanak benne, szóval fixen elolvadtok! A történet egyébként négy apukáról szól, akik mind különböző élethelyzetben próbálnak megbirkózni a gyerekneveléssel. Szabi igazi agglegény, menő ügyvéd, sportkocsival, drága öltönyökkel, akihez egy nap becsönget egy kisfiú, hogy állítólag ő az apukája. Miki elvált, az új barátnőjével várják közös babájukat, miközben előző házasságából is van két gyereke, és igyekszik lavírozni a két élete között.

Tamás (személyes kedvencem) az özvegy, állatorvos apuka most költözött a környékre kislányával, Julival, így neki az egyedülálló apa szerep mellett a beilleszkedéssel, és az orvosi rendelő beindításával is meg kell küzdenie. Géza pedig egy ex focista, jelenleg étteremtulajdonos apuka. Feleségének elege van belőle, hogy nem engedi dolgozni, ezért veszélybe kerül a házasságuk, és egy időre Gézára hárul minden otthoni feladat. Hogyan élik túl a mindennapokat az édesapák? Ha megnézitek a sorozatot, kiderül!

(Visited 109 times, 1 visits today)

No Comments

    Leave a Reply

    Facebook
    Instagram