Kulturmoraj

Így kulturálódj a koronavírus idején

Tudjuk, hogy már sokaknak a könyökén jön ki a koronavírus mizéria, de ha tetszik, ha nem, még ez fogja uralni a közbeszédet egy darabig. Ehhez pedig egy egészen új életformára kell berendezkedni. Mi most összeszedtünk nektek olyan színház és koncert lehetőségeket, amelyekhez még csak a nappalit sem kell elhagynotok, mégis kicsit kikapcsolódhattok. Ez az időszak, amikor különösen felértékelődik egy jó zenemű, koncert vagy színdarab ereje. Nézzük is a listát!

Színház

A Vígszínházban már vasárnap lement az első, élőben, online közvetített színdarab vagy nevezhetjük streamdarab-nak is (haha). Az igényre és a nagy népszerűségre való tekintettel, mostantól minden nap 19:00-kor, a Vígszínház Facebook oldalán követhetjük a jobbnál jobb darabokat.

A TRIP Hajón ma lesz az Első Magyar Karantén-színház első előadása: Dennis Kelly: After the End – felolvasószínház, aminek részleteit itt találod. A darab során belátást nyerhetünk egy bunkerbe, ahol két fiatal küszködik bezártsággal egy atomtámadás után. 

Zene

Regisztráció nélkül elérhetővé tette a MÜPA a digitális videóarchívumát, amiben több, mint 120 koncert, irodalmi est HD minőségű felvételeit érjük el. A médiatár tartalma itt érhető el. Szubjektív ajánlásunk többek között Belga, Kaukázus, Lajkó Félix és Palya Bea koncertjei!

koronavírus

Mint minden szórakozóhelynek, úgy az A38 Hajónak is be kellett zárnia a kapuit. Viszont a hajó Youtube csatornáján több száz koncertfelvételt megtalálhattok az elmúlt 16 évből! A videócsatornákat zsánerekre bontották, náluk eszerint böngészhettek:

A Budapesti Fesztiválzenekar pedig a próbateremből közvetít előadásokat. Mivel most semmiképpen sem ajánlott a 100 fős zenekarokat összezsúfolni, ezért ezek az előadások néhány fős kamarazenekarokkal valósítják meg.

Aki pedig nem szeretne lemaradni Lugosi Ali, a Virtuózok tehetségkutató győztesének koncertjéről, az látogasson el a Virtuózok Facebook vagy Youtube csatornájára március 23-án!

Szórakozásra, zenére szükség van, főleg ilyen feszült időszakban, és ez után is. Ezért, ha tudjátok, mindenképp támogassátok a kulturális szereplőket, legyen az előadó, zenekar vagy épp intézmény!

(Visited 14 times, 1 visits today)

No Comments

    Leave a Reply

    Facebook
    Instagram