Ambíció

„Aki komolyan vesz mindent, nem is komoly ember”- Manna interjú

Manna

A lány, aki táncol, bohóckodik, verset ír a világhálón, vigyorog, grimaszol, szemetet szed, tanít, okosít, felszólal, és nem mellesleg tetováló művész. Egy nő, aki mások véleményét lepergetve magáról több, mint tízezer ember életét teszi vidámabbá, nap, mint nap. Imádjuk. Ő Dezső Marianna, alias Manna.

Tetoválás, saját szalon, hogy volt ez az egész?

Nagyon furcsa volt az út a saját üzletig, az, hogy ÉN tetkós leszek, kb. soha nem gondoltam volna! Az élet hozta így, mert a szerencse gyermeke vagyok és hiszek magamban, figyelek a jelekre és jókor vagyok jó helyen… ha lehet ezt írni. Jókor döntöttem úgy, hogy miért is ne – 3 évvel ezelőtt – amikor én elkezdtem. Maga a Fatum Tattoo szalon amúgy 7 éves lesz most, de a járvány miatt… most inkább hagyjuk is. Viszontagságos útja a fene megenné sztoriba lépett, de remélem ezt is megoldom majd a csapatommal, imádom őket, és sajnos most iszonyú nehéz lesz a szakmának. A szalon egy csoda hely pedig, kedves, jó hangulatú és semennyire nem olyan, mint egy tetováló szalon. Ez volt a legfontosabb cél, amikor kialakítottuk.

Manna
Fotó: Dezső Marianna tulajdona

Mindig ilyen optimista, vidám személyiség voltál? Mi ösztönöz arra, hogy ezt megoszd a nagyvilággal?

A manna insta oldalt igen nagyon csípik az emberek, hála. (Bár folyamatosan jelentik a rosszindulatú valakik, szóval nem nagyon tud fejlődni és több emberhez eljutni). Szerintem az a titka – ami nem is titok annak, aki követ -, hogy a magyar nem arról híres, hogy őszintén kitálal, aki mer nevetni, káromkodni, és az őszinte személyiségét megmutatni. Mindenki villantani akarja a tökéletes, nem létező valóságot. De ez butaság. Én csak szeretném a nép legalább egy részét olyan irányba terelni, hogy MERJENEK ÉLNi! Ez az én nevelésem, hogy legyen mindenki önmaga, akármilyen is, és a legapróbb dolgokban is próbáljuk meglátni a szépet és az élet örömét. Mindig ilyen típus voltam, töretlenül őszinte és bolond vagyok… Az is maradok!

Ez az, ami miatt elkezdtem az instán pörgetni a butáskodós, vicces megőrülést, mert elegem volt a szürke, ködös, dekoncentrált emberekből. Most van egy csomó szabad “költő”- tükör előtt táncoló – utcán mosolygós ember, mert láttak engem az instán, juppijeeee! És ez naaagyon boldoggá tesz, hogy eljutottam rengeteg emberhez. Iszonyat mennyiségű levelet kapok nap, mint nap, videókat, észrevételeket, hogy csinálják, amit javasoltam, vagy csak tetszett nekik a fizimiskám, és emiatt merítenek erőt belőle, és BEJÖTT! Most jó nekik, emiatt nekem is. Szuper végcél lenne, ha mindenkihez eljutnék, vagy nagyon-nagyon sok emberhez, és az egész országban olyan emberek ülnének, akik igazságosak, élettel telik és  boldogok, mint én. 

Manna
Fotó: Dezső Marianna tulajdona

Mit tanácsolsz, a jelenlegi vírushelyzetben hogyan maradjunk pozitívak?

A jelenlegi borzalmas vírushelyzetben is hirdetem az igét nap, mint nap, hogy mindenki maradjon otthon, nyugiban, és maradjanak pozitívak az emberek. Ezt nem mindenki fogja fel, nem mindenki tud bezárva lenni, nem mindenki lakik jó helyen… nehéz ez nagyon, de most ez kell. Szóval adok, amennyire csak tudok, szeretetet, feladatot, táncot, verseket, butáskodásos boldogságot!

Szíveden viseled a környezetvédelmet, ami nekünk is fontos küldetésünk. Milyen lépéseket teszel, mire bíztatod a követőidet?

SZEDJETEK SZEMETET! Nekem meg már majdnem minden tetkós cuccom (csilliárdokba kerülnek, de nagyon megéri) lebomló vagy újrahasznosított műanyag. Szelektálok, és piacozom már, amikor nincs épp egy jó kis járvány! Haha.

Manna
Fotó: Dezső Marianna tulajdona

Gyakran találkozhatunk szókimondó verseiddel is, volt már kínos szitud miattuk, vagy értek vádak velük kapcsolatban? Illetve simán el tudnánk képzelni Varró Dani és Závada Péter között egy Manna verses kötetet, gondoltál már rá?

A verseket csapatom igen, ezek csak vicces mondatok, amik rímelnek. Politizálok benne, vagy kritikus gondolataimat szövöm bele, vagy csak a napi mondanivalót vagy csak egy napi örömködést. Mivel felirat az életem (hiszen azokat tetkózom, grafikázom) imádom a szavakat, szeretem a betűket és mivel imádok beszélni is – az a kedvenc hobbim – ezért könnyen jönnek a rímek. Nagyon szeretik, kapok sok privát felkérést is, hogy írjak személyeset valakinek stb. SZÓVAL LESZ Manna verses könyv a buta kis rajzaimmal, igény van rá, kiadót kellene találnom. De gyártom már a mondandót hozzá, most lesz is rá idő!

Sosem volt kínos szitum miatta, csak ha pártot jelölök benne, akkor egyből lekerül a világhálóról, de tudjátok a demokrácia már csak ilyen, muhaha.

Az interjúink során van egy utolsó, mindig ismétlődő kérdésünk az alanyainkhoz, miszerint mit tanácsolnál azoknak, akik még nem mertek elindulni az álmaik megvalósítása felé vezető úton?

Legyetek mindig mindenhol önmagatok, ne majmoljatok semmit, és senkit, figyeljetek a belsőre, mert a szabadság boldogság!

Élni tudni kell puszi <3

Manna
Fotó: Dezső Marianna tulajdona
(Visited 230 times, 1 visits today)

1 Comment

 • generic cialis 20mg
  2021.08.03. at 23:43

  Does your site have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an e-mail.
  I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great website and I look forward to seeing it expand over time.

  Reply

Leave a Reply

Facebook
Instagram