Lelkifröccs

Meditálj a Slow Budapesttel!

Az elmúlt évek során egyre többen használjuk a kifejezést, hogy mindfulness. Magyarul ez a szó az éberséget, jelenlétet, tudatosságot jelenti.

Nem meglepő, hogy hirtelen mindenki célja ennek az állapotnak az elérése lett. Hiszen a rengeteg impulzus hatása, a „nem akarok kimaradni semmiből” attitűd, és a „YOLO” (csak egyszer élsz) vagy a „carpe diem” (élj a mának) miatt sok ember tudatalatt azt érzi céljának, hogy azt kell életében elvégeznie, amit magának megálmodott. Még úgy is, hogyha mellette van egy teljesállású munkája, családja, barátai, és valahol ezek között még saját magára is szeretne időt szánni.

A meditálás nem véletlenül került ennyire előtérbe napjainkban. A meditáció olyan szellemi gyakorlatok gyűjtőhelye, amely magába foglalja a koncentráció, szemlélődés, és az absztrakció különféle technikáját, mely elősegíti a fokozott öntudatot (mindfulness!), valamint a mentális és fizikai egészséget.

Viszont meditálni nem könnyű. Többezer gondolat cikázik a fejünkben nap, mint nap, amiket mind el kell engednünk a gyakorlat során, hogy minket nem akadályozva tovább haladjanak. Sőt, emlékképek is feljöhetnek, akár már rég elfelejtett emberek arcai is, illetve persze érzelmek; pozitívak, akár negatívak. Minden apró mozdulatunkat figyelni kell, hogyan viselkedik a testünk ezeknél a reakcióknál, ilyenkor, ha nyitottak vagyunk, rengeteget tanulhatunk magunkról.

Az Slow Budapest csapatot régóta követjük, és nagyon szeretjük, amit képviselnek. Anti-hatirádiőnaplóik az utóbbi éveink meghatározóik! Ma pedig hirdettek egy 6 hetes ingyen online mindfulness gyakorlatot, aminek minden részletét itt találod.

(Visited 38 times, 1 visits today)

No Comments

    Leave a Reply

    Facebook
    Instagram