Lelkifröccs

Minden szétesett?

Van, mikor minden, de tényleg minden darabokra hullik. Mikor csak fekszel csukott szemmel, de már a könnyed sem csorog végig arcodon, mert a sokk nem enged érezni. És már a mélybe sem húz semmi. Kinyitod a szemedet, és kínodban csak nevetni tudsz, mert rájössz, ez mind nem történhet meg egymás után, ez biztos csak egy rossz vicc. Hova tovább innen? Ebben próbálok ma segíteni nektek.

Mikor anno a Szex és New York című sorozatot néztem, mindig azon gondolkodtam, vajon hányan tették szóvá Carrie-nek, hogy róluk írt cikket. Ő hogyan oldotta meg, hogy senki ne bántódjon meg azon, hogy beleszőtte őket irományaiba? Hiszen az újságírót az élet ihleti. E formán pedig élete főszereplői, élményei, tapasztalatai. Ezáltal pedig elengedhetetlen, hogy írjon róluk.

Én mégsem szeretnék megnevezni senkit, és elárulni semmit, de szeretnék egy hiteles cikket írni. Talán ez a legnehezebb dolog a publikálásban. A legnagyobb dilemma, hogy mennyit engedünk megmutatni magunkból, gyengeségeinkből. Nem azért, hogy bárki megsajnáljon minket – ahogy most sem ez a cél (sőt!) – hanem azért, hogy az olvasó magára ismerjen, és tudja, nincsen egyedül a problémáival. Meg azért, mert számunkra az írás, gyógyulás is egyben.

Szóval kedves olvasó, képzeld el azt az állapotot – és talán sokan pontosan tudjátok milyen ez az érzés- mikor az életed minden egyes területébe belecsap a villám, és porig égeti azt. Mikor otthon összedől a kártyavár, majd az egyik legfontosabb ember hirtelen eltűnik az életedből, teljes munkaidős állás nélkül maradsz, végül a barátodat, akire még azt hitted számíthatsz a nehézségekben, egy szép napon rajtakapod az exével , akivel amúgy éppen összejött, csak neked még nem szólt róla… Igen, ez nem csak a filmekben történik meg. És az egész rémálomból nem ébredsz fel, mert ledöntött a láz a lábadról, és csak fekszel az ágyadban, és mozdulni sem bírsz.

Nos, azt nem mondhatom meg, neked mi segíthet helyrejönni, de azt elmondhatom, én mit tettem, hátha inspirál téged is!

Mert nem, nem hagytam, hogy magával rántson a sötétség, és nem gondoltam azt, hogy itt a világ vége, ebből nem lehet kijönni sehogy sem. De voltak rossz pillanatok, és biztosan lesznek még , mert a felépülés egy hosszú folyamat, minden lelki problémából, főleg négyből. Én azonban tényleg nevettem. Nevettem, mert az utolsónál már valóban azt éreztem, ez egy komédia, ilyen nincs. A legfurább pedig az, hogy szinte örültem.

Nem azért mert bolond vagyok, vagy mert élvezem, hogy relatíve rossz dolgok történnek velem. Hanem azért mert rájöttem, ha minden épületet felégettem, akkor egy hatalmas, üres birtok áll rendelkezésemre, és csak rajtam múlik, hogy előre nézek a horizontig, vagy csak az előttem lévő fűszálakkal játszadozom unottan. Rajtam múlik, hogy erre az üres területre miket építek fel.

Rájöttem arra, hogy ha minden összedőlt, akkor nincs más, ami még össze tudna dőlni . Hiszen mikor leértem a legmélyebb pontra, onnan nincsen lejjebb. Onnan már csak egyetlen egy út van, az pedig felfele vezet. Nem jöhet innentől több rossz dolog, mert már mindenen túl vagyok, mindent túléltem, erősebb lettem, és innentől már csak egy irány van, felfele. És ennél megnyugtatóbb érzés nincsen. Ez a remény érzése. A teljes újrakezdés lehetősége. Hiszen ahol nincsen semmi, ott mától lehet bármi.

Innentől pedig rajtam múlik, hogy a birtokra felépítek egy palotát , odaköltöztetem azokat, akikre mindig számíthatok, akik őszintén szeretnek, és itt most végre tehetek az álmaimért, megvalósíthatom vágyaimat, és elérhetek bármit. Felépíthetem a saját világomat. Éppen ezért azt tanácsolom, mikor úgy érzed minden összedőlt az életedben, gondolj arra, hogy ez azért történt, hogy tiszta lappal indulhass. Ez a te nagy esélyed az újrakezdésre. Túlélted a megpróbáltatásokat, tehát sokkal erősebb lettél, mint voltál korábban. Ez pedig képessé tesz rá, hogy mindent megváltoztass az életedben, csak indulj el az úton! Ahogy Lana del Rey is megénekelte:

“Change is a powerful thing, people are powerful beings”

” A változás egy erőteljes dolog, az emberek pedig erősek”

(Visited 34 times, 1 visits today)

1 Comment

  • Laura
    2019.07.14. at 16:30

    Nagyon jo cikk, teljesen magamra ismertem. Kar, hogy rovid, van valakinek otlete, ehhez hasonlo gondolatmenet(emberkozeli/alazatos) bovebb kifejtesere? 🙂

    Reply

Leave a Reply

Facebook
Instagram