Kulturmoraj

1. PesText irodalmi fesztivál

Az idén első PesText nemzetközi irodalmi fesztivál szeptember 24. és 28. között kerül megrendezésre, melynek helyszíne lesz az A38 Hajó, a Lumen és a Petőfi Irodalmi Múzeum. A fesztivál szlogenje a Borders and Bridges (Határok és Hidak), aminek megfelelően fókuszba a visegrádi országok irodalma került, illetve olyan magyar származású írók, műfordítók és kutatók, akik külföldön alkotva szereztek nemzetközi hírnevet!
A Pestext vendégül lát írókat Lengyelországból, Szlovákiából, Csehországból, Izraelből, Horvátországból, Németországból, Szerbiából, Romániából, Angliából, Ausztriából, Törökországból és Indiából.

A három helyszínen összesen 83 programra lesz lehetőségünk ellátogatni: lesznek kerekasztalbeszélgetések, workshopok, koncertek, szabadtéri összművészeti produkciók, felolvasások, sőt egy kiállításmegnyitó is és bemutatásra kerül az új POKET zsebkönyv!

A PesText honlapján már csemegézhettek az összes program közül.

Viszont szeretnék egy személyes gondolatot belefűzni még a programajánlóba: úgy gondolj erre a fesztiválra, mint egy nyitott élőfórumra! Aminek keretein belül ugyanolyan vagy épp teljesen eltérő életutat bejárt művészek beszélgetnek egymással, az irodalomról vagy épp a történelmükről az irodalmon keresztül.
Nekem személy szerint nagyon fontos az irodalom, de ami még inkább különlegessé tette számomra ezt a fesztivált, hogy végre szerveződött egy olyan kezdeményezés, ahol az előadók kiegészítik egymást, nem pedig konkurenciaként kell gondolniuk társaikra.

Biztos vagyok abban, hogy a város pezsegni fog ebben az 5 napban. Mi ott leszünk a PesText irodalmi fesztiválon, gyere Te is!

pestext

Kövessétek a fesztivált a Facebook, illetve Instagram oldalukon is.

A képekért külön köszönet a PesText csapatnak!

(Visited 30 times, 1 visits today)

No Comments

    Leave a Reply

    Facebook
    Instagram