Ambíció

Interjú Bíró Pannival, a Skizocat alapítójával

Meséljen a lány, aki korát meghazudtolva, mert egy nagyot álmodni és álmát meg is valósítani!

Bíró Panni 22 éves és a Skizocat márka létrehozója.

Mi volt az alap ötleted, honnan indult a Skizocat?

Édesapám termékek hazai forgalmazásával foglalkozik, amik több célcsoportra fókuszálnak, és több fogyasztói igényt elégítenek ki. Szerettem volna egy letisztult, nagyvárosi fiataloknak szóló, egyedi márkát létrehozni. Ez volt a fő koncepció, a többi pedig jött magától.

Egy évig tartottak az előkészületek. Egyrészt mert dolgoztam mellette, másrészt pedig mert szerettem volna minőségi munkával előállni, ebbe beleértve nem csak a termékeket, hanem a logót és a weboldalt is.

Tanultál ezelőtt ilyesmit, vagy mi az, amiből merítetted az inspirációt? Esetleg magyar vagy külföldi tervező ihletett meg?

Miután rájöttem, hogy cukrászként nem tudok kiteljesedni, elkezdtem Édesapám cégénél dolgozni. Megtetszettek az értékesítéssel kapcsolatos feladatok, folyamatok, úgyhogy beiratkoztam egy online marketinges tanfolyamra, ahol honlapokat tanulmányoztunk, tanultunk a reklámozásról és együtt ötleteltünk ezekhez kapcsolódó témákról (Google, Facebook, stb.) Így a dolgok szépen lassan összeálltak a fejemben és megerősítést adtak abban, hogy szívesen foglalkoznék marketinggel, de valami számomra testhez állóval vegyítve. Itt jött képbe a divat. Az öltözködés mindig közel állt hozzám, a mai napig vonz a stílus, a megjelenés, és igyekszem kerülni a fast fashiont és az azt forgalmazó üzleteket.

Az a gondolat inspirál, hogy az emberek a termékeim segítségével nem csak saját egyéniségüket fejezhetik ki, hanem közben számos tehetséget is támogatnak a világ minden tájáról.

skizocat

Szerinted miben egyedi a Skizocat?

Ezek a ruhák nem fast fashion darabok. Ha megrendelsz egy ruhát a honlapon, akkor kezdik csak el a gyártását. Ez a folyamat ilyen formában egyelőre csak Lengyelországban és Amerikában vanAz amerikai termékeket kézzel készítik, gyártásuk környezetbarát úton történik és vegyianyag-mentesek. Illetve azt is fontos megemlítenem, hogy a minta a ruha anyagában van, nem pedig rávasalják. 

skizocat
skizocat

Ki a célközönség?

Egyelőre fiatalok, de nagyon menő lenne látni szülőket is ezekben a ruhákban!

Mik a terveid? Te magad is szeretnél saját kollekciót a jövőben?

Szeretném, hogy a ruhák bekerüljenek kisebb dizájnboltokba, hogy könnyebben elérhetőek legyenek és közelebb hozzam az emberekhez a tervezőket és munkáikat.

 Magyar tervezőkkel is szeretnék dolgozni. A Skizocaten egyelőre csak külföldi tervezők ruhái találhatóak meg, de a nyári terveim között szerepel, hogy a weboldalon magyar tervezők munkái is kaphatók legyenek. Szeretnék a magyar grafikusoknak segíteni és újat hozni a magyar divatvilágba.

A végső célom pedig az, hogy saját grafikával dolgozhassak a saját üzletemben.

Ha egyetlen tanácsod lehetne azoknak, akik nem mernek belevágni a terveikbe, álmaik megvalósításába, akkor mi lenne az?

Merjetek! (nevet) Jobb elkezdeni, mint nem. Volt holtidő, mikor hezitáltam, hogy bele vágjak-e, féltem, hogy nem fog menni, őszintén ezért is tartottak 1 évig az előkészületek. De azért az érzésért, amit most érzek, amiatt hogy belevágtam, nagyon megérte. 

(Visited 68 times, 1 visits today)

No Comments

    Leave a Reply

    Facebook
    Instagram