Kulturmoraj

Ti ajánlottátok – Könyvek 1.

Vannak könyvek, amik többször olvastatják magukat: akár azért, mert minél többször a kezünkbe vesszük, annál több részletet vélünk felfedezni benne vagy annyira szép a története, hogy szeretünk benne elveszni.

Nemrég az egyik Facebook bejegyzésünkben kérdeztünk titeket, kedves Olvasóink, hogy melyik az a kedvenc könyvetek, amit akárhányszor újra olvasnátok. Ez a cikk Bea, Bianka, Csongor és Julcsi ajánlóját tartalmazza!

Jane Austen: Büszkeség és Balítélet

“A büszkeség és balítélet egy nagyon tanulságos regény. Könnyen megeshet, hogy mindenkinek volt része megtapasztalni, ami Elizabeth-tel történt. Én teljes mértékben beleestem a balítélet gödrébe. A könyv olvasása közben azt kívánja az ember, hogy legyen egy saját Mr. Darcyja. Ha egy klasszikus, romantikus regényt kellene ajánlanom, akkor ez lenne az első!”

– Déri Bianka –

Daniel Keyes: Virágot Algernonnak

“Több szempontból is kedvencnek számít nálam. Sosem veszíti el aktualitását emberi kapcsolataink és az egymáshoz való viszonyunk boncolgatása.
A valós értékek felismerése nem is olyan egyszerű, mint gondoljuk. A mai világban ritka az őszinte segítő szándék, egy-egy kedves megnyilvánulás mögött is hátsó szándékot keresünk.
Szeretek azonosulni Charlie egyszerű világával, amiben nem sétál el az élet apró örömei mellett, amiben alapvetően mindenki jó. És én is szeretem ezt hinni. :)”

– Durnea Bea –

Dr. Yuval Noah Harari: Sapeins

„Dr. Yuval Noah Harari könyve hitelesen mutatja be emberiségünk történetét az első molekula megjelenésétől a tűz felfedezésén át a kognitív, a tudományos és az ipari forradalmon keresztül modern, globalizált világunkig. Éles szemmel mutat rá, hogy mely képességeinek köszönhetően lett az ember inszignifikáns majomból a világ teljhatalmú ura.
Mindenkinek ajánlom, aki szeretne átfogó képet kapni fajunk történetéről – esetleges jövőjéről.”

Zeitler Csongor –

Szerb Antal: Utas és holdvilág

Könnyen megeshet, hogy felnőttként találjuk magunkat úgy, hogy észre sem vettük mikor toppantunk oda. Egy ilyen felismerésnél sokunk titkon vágyakozhat arra a vonatra, amiről Mihály is leszállt, hogy bebarangolja Olaszországot és rájöjjön ki is ő valójában. Szerb Antal egy kalandos regényt vetett papírra, egy fiatalemberről aki “mániákusan, veszendően, a pokol és a halál határán vágyódik valaki után; keresi, kergeti, hiába, és az élete elsorvad a nosztalgiában.”

– Domján Julcsi –

Ha neked is van kedvenc könyved, amit már többször elolvastál, írd meg nekünk a címét kommentben!


(Visited 47 times, 1 visits today)

No Comments

    Leave a Reply

    Facebook
    Instagram