Kulturmoraj

Vegan Food Fest ötödszörre

Múlt hétvégén rendezték meg ötödik alkalommal a Vegan Food Fest-et, ahol ezúttal nem csak jókat ehettünk-ihattunk vagy vásárolhattunk, részt vehettünk workshopokon és még koncertet is kapott a közönség!

A Vegan Food fest Magyarországon évente kétszer szokott megrendezésre kerülni, tavasszal és ősszel. Idén májusban pedig már ötödik alkalommal látogathattunk el az országunkban egyedülálló rendezvényre. Helyszínül a Westend City Center Millenium tetőkertje szolgált, amit a plázán kívülről is meg lehetett közelíteni, ezt jelezte az óriásplakát, amin egy kedves ismerősünk mosolygott ránk!

A négy napos fesztivál elsődleges célközönsége ugyan a vegán érdeklődésűek köre, de szívesen fogadtak mindenkit, ugyanis ahogyan azt előző öko cikkünkben is említettem, sok olyan terméket megtalálunk itt, ami környezetbarát, ahhoz pedig nem kell feltétlenül vegánnak lenni. (pl. Manu szappan, Save by Gerda táskák stb) Meg egyébként is, szuper kinti program egy napsütéses hétvégén, hiszen minden van, étel, ital, füves terület, játszótér, jó hangulat!

A Hangszedő kisebb baráti társaságban vasárnap jutott el a helyszínre, ez ugyan az utolsó nap volt, de abszolút nem éreztük, hogy hátrányban lennénk. Ebédért mi a Vegan Love előtt kígyózó sorba álltunk be, valahogy sose tudunk lemondani róluk, például az ínycsiklandónak tűnő Vegan Grill gyros javára, na de majd legközelebb, ígérem! Viszont most ki kellett próbálnunk a Vegan Love újdonságát, a corndogot (és persze a hamburgereket), ami brutálisan hasonlított az igazi virsli ízéhez, ami nem vegánként az egyik leginkább szeméttel hasonlatos kaja, de ez így tökéletes volt! Ezután kicsit körbe néztünk, de hamar kedvenc fagyisunknál kötöttünk ki a hőségben, ez pedig az Anjuna, akiknél őszintén mondom, életem legfinomabb jégkrémét ettem (mint mindig)! A fesztiválon kívül megtalálhatjátok őket a Lövőház utcában, illetve a belvárosban is a Sas utcában, ha igazi gyümölcsökből készült hűsítőre vágytok! Nem mellesleg az acai bowl-juk is isteni!

Ételkínálat tekintetében egyébként azt hiszem mindenki megtalálhatta az ízlésének megfelelőt, láttunk egy új pizzás standot, volt (a már említett) gyros, millió féle süti, vegán sajtkülönlegességek,de még nachos is, illetve a másik nagy hamburgeres kedvencünk a Las Vegan’s truckja is kint állt, a Vegan Love-val vetekedő sort generálva maga előtt.

Aki pedig nem enni jött, az ihatott ribizlisört, limonádét, turmixokat, vagy kedvére vásárolhatott. Személyes kedvencem a Manu szappan megint elképesztő illatokkal és látványra is hihetetlen kreációkkal jött, de gondoltak házikedvenceinkre is, itt volt a vegán tápokat kínáló Vegapet is. Illetve fontos kiemelnem, hogy az árusok még a negyedik napon is iszonyú kedvesek voltak, annak ellenére, hogy hőség volt. Beszéltünk pár szót például Gerdával, a vegán táskákat gyártó Save márka tervezőjével, aki egyedül állt helyt a saját kis standján, mégis a legcukibb volt mind közül! És akkor el is árulom a titkot, hogy pár héten belül vele olvashattok majd interjút Ambíció rovatunkban!

Összességében mi nagyon jól éreztük magunkat, ugyan a koncertekről (Anima Sound System!!!), és az előadásokról (fehérje mítosz, vegán testépítés) sajnos lemaradtunk, de kárpótolt minket Puskás Peti cuki kutyusa, a kedves emberek, a tényleg nagyon finom étel és fagyi, valamint a fesztivál melletti játszótér, ahol, igen, lecsúsztunk a csúszdán, annyira jó kedvünkben voltunk! Hát ilyen egy vegán fesztivál! Ősszel ti se hagyjátok ki, ott találkozunk!

A fényképeket köszönjük Kelemen Krisztának, illetve a Vegan Food Festnek a hivatalos sajtóanyagot!

(Visited 24 times, 1 visits today)

No Comments

    Leave a Reply

    Facebook
    Instagram